BISKUT ALMOND ROSE
Bahan2 masakan:
2 bar coklat masakan putih
1sudu kecil pewarna merah jambu - nk color lain pn bleh ikut citarasa anda
1 sudu kecil perisa strawberry - ikut pilihan anda juga
2 sudu besar minyak jagung
15-20 biji badam (goreng tnpa myk)
paper cup
ok skrg bleh mula masak biskut...ohhh terujanya...
Step 1: Bahagi dulu coklat putih kpd 2 mangkuk.Then double boil 1 mangkuk coklat putih ini.
Step 2: Campur 1 sudu myk jagung serta 1/2 sudu perasa strawberry n 1/2 sudu pewarna merah jmbu dlm bekas mangkuk td.
Step 3: Kacau smp sebati dan cair. angkat dan masukkn ke dlm acuan coklat berbentuk rose (1/4 penuh).Biarkan 30 minit dlm peti sejuk.
Step 4: Keluarkn coklat dari peti sejuk dan ketak biji badam di permukaan coklat.
Step 5: Keluarkan dari acuan dan letak dlm paper cup
Dhpn siap biskut rose nie..wah hnya 5 step je..apapn almond rose ini perlu berada dlm peti sejuk..keluar jika ingin dihidangkan.
p/s : bekas acuan rose bleh dibeli kt kedai kek..kt alor star dpt rm 1.20 p/pcs
No comments:
Post a Comment